Dansk Julemands Laug - til forsiden
Nissemors Opskrifter


Julemor Tinas JuleMacarons

Kager
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber grøn frugtfarve

Frugt fyld

50 g skovbær syltetøj                                                                                                                                                          3 spsk.  Kanel                                                                                                                                                                        3 blade husblas +vand

 

Kagedelen

1.Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.

2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.

3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.

4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.

5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.

Frugt fyld.

1.Blend syltetøjet kog det op sammen med kanelen,

2.stil den til afkøling når den har en lunken temperatur kan du blande din opløste husblas i.

3. Lad din fyld stå og blive fast hvor efter den fyldes i sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå.

De kan opbevares i køleskab i op til en uge.


 
 
Nissemor Anne-Lise fra Dronning mølles opskrift

Lakrids-Tranebær småkager
500 g mel
1 tsk. bagepulver
60 g lakridspulver
125 g tørrede transbær
375 g smør
500 g rørsukker
2 æg
Alt æltes sammen og rulles til lange pølser og lægges i køleskab til dejen er kold (kan også fryses til senere bagning).
Pølsen skæres i ½ cm tykke skiver og bages ved 180 grader i 8-10 min.
Småkagerne kan pyntes med hvid chokolade evt. med farve i grøn/rød.

 
Tønders nissemor Vivians Nøddetoppe 
 
500 g sukker
100 g kokusmel
500 g nødder hakket
6 æggehvider

røres sammen
 
bages 10 m ved 223 grader
 
Julemors julekager – Tina
 
1 spsk. Kanel                                                                  1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanilje                                                                  ½ tsk. Muskatnød
½ tsk. Kardemomme.                                                     ½ tsk. Koriander
½ tsk. Allehånde                                                            ½ tsk. Ingefær
½ tsk. Salt                                                                      60 g. smør
75g farin                                                                         1 dl lys sirup
250 g mel.                                                                      2 æggeblommer
 
Bland alle krydderierne sammen med smør, farin og sirup. Smelt det til en flydende masse.
Bland mel og bagepulver.
Bland mel blanding og sukker/krydderi blanding sammen tilsæt æggeblommerne i massen
Stil massen i køleskabet, når massen er kold kan den tages ud og rulles flad hvorefter den er klar til udstikning
 
Kagerne bages på 180 grader i ca. 7-12 min.
 
Tips: hvis dejen smuler kan den samles med vand. Hvis den klister for meget når den skal rulles kan man rulle den i en plasticpose.    
 
 
Helles fantastisk Julesmåkager
 
150 g blødt smør                                                            200 g sukker
100 g brun farin                                                             2 æg
300 g hvedemel                                                              2 tsk vanillesukker
1 tsk natron                                                                    1 tsk fint salt
200 g grofthakket kogechokolade                                 100 g grofthakkede hasselnøddekerner
Evt. en lille drys kanel eller for den sags skyld en masse J
 
Pisk smør og sukker med elpisker.
Kom farin og æg i og pisk igen.
Bland hvedemel sammen med vanillesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen.
Hakket chokolade og hakkede nødder blandes i dejen.
Lav toppe af dejen på bagepapir på en bageplade med to teskeer
Bag dem øverst i ovnen ved 175 grader i ca. 7 minutter.
 
 
Kokosmakroner fra Jersie – Annemarie.
 
4 æg piskes sammen og 350 gram sukker røres i, til sidst blandes 500 gram groft kokosmel i.
Sættes på bageplade med bagepapir med en teske og bages på 185 grader til de er gyldne