Dansk Julemands Laug - til forsiden
 
 

ÅRETS NISSE

Hvert år, i juli måned, kåres "årets nisse" på julemændenes tingsted. Denne ærefulde titel kan Nisselaugets medlemmer erhverve sig ved at vinde en række konkurrencer.

ÅRETS NISSE 2013 
Årets nisse blev i år Mikkel Nielsen. Der skulle laves guilander, deles gaver ud og spises snørebånd, der var meget tæt kamp på Tingstedet.

Klik for at se billedet i original størrelseÅRETS NISSE 2012
Årets nisse blev i år Cia Brinkbæk. Der var tæt kamp med julesange, julepynt og popkorn på snor til pynt til vores juletræ på Tingstedet. Det så mægtig flot ud med alle de popkorn.ÅRETS NISSE 2011 
 
Årets Nisse blev i år Oline.
Tina Brinkbæk styrede nissebørnene gennem løjerne.
Der skulle måles ris af til risengrød.
Kastes "snebold"
Til sidst skulle der huskes en opskrift.
Der var både store og små nissebørn der deltog i kampen, jo ældre nisserne var jo sværere blev opgaverne, så alle har deltaget på lige vilkår. Alle nisser var så gode og seje så det var tæt løb i år
.
 
 
 
ÅRETS NISSE 2010  
Igen i år var der stor tilslutning om at være med i konkurrencen om at blive årets nisse 2010
Der var forhindringsbanen, der næsten blev tyndslidt af alle de små nissefødder, der var 10 spørgsmål som alle nissebørnene var rigtig dygtige til at svare på, men ikke alle var rigtige.
Den ansvarshavende nisse Tæti Ring lærte da også et vers af en julesang, nissebørnene skulle nemlig synge et vers af en julesang, de fleste sang første vers af Højt fra træets grønne top. Så næste gang i møder Tæti Ring så bed ham synge det vers for nu kan han det.
Lad os vende tilbage til årets nisse som i år blev Klitnissen Patrik Gislund som bare var så god, faktisk så god at han vandt den ærefulde titel, han er en stolt modtager og bærer af halstørklædet som beviser at han er årets nisse 2010.
Et stort tillykke til Patrik skal der lyde her fra.
 

 
ÅRETS NISSE 2009

 Nisse-Anne overtog titlen fra sin søster, og ses her til højre på billedet.
 
  
 
 

ÅRETS NISSE 2008

Årets nisse blev søde Nisse-Stine. I år gjaldt det lakridsspisning UDEN brug af hænder, forhindringebaneløb med æbleskive som skulle spises HELT på tid. Og sidst men ikke minst tandpastaleg, hvor man skulle lave den længste tandpasta streg på jorden uden den knækkede. Nisse-Stine var så god i alle dicipliner, at hun løb med sejren. Vinderen af denne konkurrence får æren af at bære Nisse-tørklædet et helt år og får desuden sit navn broderet på det. På billedet viser Nisse-Stine vandretørklædet og sit diplom frem sammen med Oldermanden.
 

 

ÅRETS NISSE 2007

Dette år var disciplinerne smørklatkastning og slikspisning. Alle laugets nisser er dygtige til at kaste smørklatter, men det blev ekstra svært ved denne konkurrence. Det var nemlig et regnvejr uden lige, så smørklatterne blev temmelig "smattede". Nisse Sally fra Høng klarede dog ærterne (læs: smørklatterne) og vandt konkurrencen.
Slikspisning er alle nissers yndlings konkurrence. Laugets nisser havde, til nissemor store ærgrelse, trænet hårdt, for hun bryder sig nemlig ikke om, at nissebørnene spiser for mange søde sager før risengrøden! Igen løb den søde nissepige Nisse Sally af med sejren.
 
Præmien kan Nissemor ikke klage over. Vinderen af denne konkurrence får æren af at bære Nisse-tørklædet et helt år og får desuden sit navn broderet på det. På billedet viser Sally stolt vandretørklædet frem.